+38 067 411 11 00 Зворотній дзвінок
+38 067 411 11 00
Мюнхаузен 2 / Блог / Купити квартиру в Ірпені від забудовника. Оцінка ризиків.

Купити квартиру в Ірпені від забудовника. Оцінка ризиків.

20/07/2020

До якогось моменту свого життя ми живемо за інерцією, не замислюючись, про те, як і де ми б хотіли жити. Ми тут народилися або виросли, ми звикли і нас все влаштовує. Це нормально. Не витрачаючи на ці роздуми час і сили, ми реалізуємо себе в інших сферах життя.

 

Але ми стаємо старше та успішніше. І на якомусь етапі виникає питання: «А чого ж я все-таки хочу? Чи влаштовує мене життя у великому, перенаселеному місті? В яких умовах будуть зростати мої діти?» Починаєш замислюватися і спостерігати за сучасною тенденцією – переїзді в передмістя, де життя протікає комфортніше і розміреніше, ніж в мегаполісі. І тут починається пошук варіантів. Спочатку людина вибирає передмістя, потім шукає забудовника. Як правильно оцінити і те, і інше? Розбираймося разом.

 

 

 

 

 

Купити квартиру в Ірпені від забудовника. Оцінка ризиків.

 

Зірка київських передмість – місто-сателіт Ірпінь. Він, по справедливості, вважається не тільки найперспективнішим у своєму районі, а й взагалі в Київській області. У Ірпеня є шанс в найближчому майбутньому стати лідером в рейтингу українських міст за комфортністю проживання та наявності максимальної кількості зелених зон.

 

Потреби у різних людей, як водиться, різні. Кого-то при виборі передмістя цікавить тільки питання комфортності і витраченого часу на поїздку до столиці. Кому-то важливо наявність соціально-побутової інфраструктури – хороших магазинів, аптек, медичних установ, закладів для заняття фітнесом і т.д. Хтось шукає місце для занять спортом на природі вранці, походів з сім’єю в паркові зони та можливість посидіти з вудкою. Для молодих сімей найбільш важливим фактором є наявність дитячих садів, шкіл, спортивних секцій та різних гуртків для дітей. Загалом, у кожного свої цінності. І, вітаємо! Це все живе в одному місці – в славному місті Ірпені!

 

Дитячий садок «Бджілка» в Ірпені

 

Велика частина Ірпеня знаходиться в так званій «курортній зоні». Найбільш вдалі житлові комплекси розташовані прямо в її серці.

 

Місто активно розвивається, збільшується його інфраструктура, залучаються нові інвестиції. Жодне передмістя Києва не розвивається так стрімко і якісно. Крім повноцінної побутової інфраструктури в місті багато приголомшливих місць для сімейного відпочинку на будь-який смак. Хоч іди в центр та милуйся на динамічні кольорові фонтани, хоч візьми велосипеди напрокат для сімейної поїздки по окрузі. А можна пройтися на набережну погуляти і помилуватися сучасними інсталяціями. Або там же посидіти з вудкою і половити рибку в річці Ірпінь. Для любителів бігу величезний сюрприз – найдовша бігова доріжка в регіоні. Її тривалість більше 3-х км.

 

Динамічний фонтан з підсвіткою в Ірпені

 

Загалом, Ірпінь сьогодні це:

 

– передмістя з ідеальним транспортним сполученням з Києвом;

– сприятлива екологічна зона;

– зони відпочинку в місцях з мальовничою природою;

– розвинена транспортна, соціальна, освітня і побутова інфраструктура;

– перспективне інвестиційне майбутнє.

 

Загалом, з місцем, здається, визначилися. Тепер треба визначитися з забудовником. На вигляд все виглядає добре, реклама теж вся позитивна. Кожен кулик, як то кажуть, хвалить своє болото. Але, якби все було так чудово, не було б стільки обдурених або розчарованих інвесторів. У всіх цих сумних випадках було відразу зрозуміло, що щось не так з документами ще на перших етапах. Але ніхто навіть не потрудився їх перевірити.

 

Ну що, дізнаємося, як правильно купити квартиру в Ірпені від забудовника?

 

 

Як уникнути ризиків при купівлі квартири

 

Ми б порадили вибирати об’єкти, де стадія будівництва перевищує 60%. Звичайно, на рівні котловану / фундаменту дешевше, але і співвідношення ризиків підскакує до небес. Практично всі, постраждалі від незаконного будівництва інвестори, вклалися на нульовій стадії. Тут висока ймовірність зупинки будівництва до введення будинку в експлуатацію. Причин може бути безліч: початкова афера, бюрократичні перепони, непередбачена криза, неправильне бюджетування або планування і т.д. Низька вартість на початку будівництва може бути сигналом до того, що компанія не володіє необхідним бюджетом для реалізації об’єкта. Серйозні інвестори приступають до розробки ділянки при наявності не менше 50% від запланованого бюджету.

 

Отже, об’єкт побудований більше, ніж на 60%. Що далі? Далі дуже важливо перевірити законність новобудови. Почати треба з дозвільних документів для даного об’єкта. Це можна зробити самостійно в відкритих державних реєстрах або звернутися до професіоналів. У другому випадку, ви заплатите гроші за експертність, але за них отримаєте повноцінну юридичну консультацію і будете знати про всі підводні камені, якщо вони є. Тому що кожен проєкт – це окрема і унікальна історія, в якій, на жаль, може бути багато «нюансів», які згодом виллються в серйозні проблеми.

 

А ось чого точно не треба робити, так це орієнтуватися на відгуки в інтернеті. Їх, зазвичай, залишають спеціально навчені і найняті для цих цілей представники конкурентів. Їх головне завдання – знизити рівень довіри до інших забудовників,  та коштом цього підняти свої продажі. Якщо ви хочете знати, як дійсно йдуть справи – приходьте на об’єкт і дивіться самі. Ви побачите, як написане «Все! Капец! Згорнули всю техніку, зняли паркан, і всі поїхали »перетворюється в спокійне і розмірене  будівництво, яке йде за планом. Там все крани на місці, люди працюють, поверхи ростуть. Відгуки розраховані на те, що ви кинете на цьому етапі розглядати забудовника апріорі.

 

І ще дуже важливий момент – це наявність успішно реалізованих проєктів у забудовника. Це може бути всього один об’єкт, але який добудований і зданий в експлуатацію. І в ньому живуть на законних підставах щасливі власники квадратних метрів.

 

 

Як вибрати ідеальний ЖК в Ірпені

 

Максимально відповідає критеріям безпечного житлового комплексу – ЖК «Мюнхаузен 2». Фаза готовності об’єкта вище 65%, всі документи в порядку. У забудовника в портфелі кілька завершених об’єктів.

 

Окремо варто зауважити, що у цього житлового комплексу ідеальне місце розташування – з одного боку новий центр Ірпеня, а з іншого – практично курортна зона. Три прекрасних і сучасних парки – Центральний, Мужеловскій і Незнайка розташовані за 5 хвилин ходьби від комплексу. І на такій же відстані головна магістраль міста і, відповідно, зупинки громадського транспорту. Попри близькість до магістральної артерії, її шум не долітає до комплексу.

 

Поруч розташовані супермаркети «Білла», АТБ, «Фора», кілька фітнес-клубів. Сам ЖК «Мюнхаузен 2» – дуже сучасний житловий комплекс з унікальною внутрішньою системою шумоізоляції перекриттів. Будинок побудований за монолітно-каркасною технологією і має підвищений термін експлуатації. У будівлі енергоефективні 4-х-шарові зовнішні стіни з керамічної цегли, мінвати 150 мм, повітряного прошарку і фасаду з облицювальної цегли.

 

Важливо! У комплексі переважають квартири сімейного формату. У ЖК немає крихітних смартів і класичних 1-кімнатних квартир. Замість цього в ЖК «Мюнхаузен 2» представлені «євродвушкі» для молодих сімей, авторські планування 2-х-кімнатних квартир з Family-кухнями та інші сімейні планування.

 

Будьте щасливі в своєму будинку

 

Технологія будівництва, професійна шумоізоляція перекриттів і сімейний формат комплексу – головні відмінності «Мюнхаузен 2» від інших новобудов.